DOORZORG ERGOTHERAPIE

Doorzorg biedt ergotherapeutische behandelingen voor kankerpatiënten.

Wanneer we daarbij in gesprek zijn met de patiënten dan horen we met regelmaat dat de route binnen het zorglandschap moeilijk te vinden is in West-Friesland. De juiste zorg vinden voor, tijdens en na het behandeltraject is lastig en kost veel energie. Die energie, die vaak verminderd is na de medische behandeling, zouden de patiënten liever in hun herstel willen steken. Wat als Doorzorg (casemanagment) nu klaar staat om je daar bij te helpen?

Naar aanleiding van een interview voor een plaatselijke krant werd Doorzorg benaderd door filmmaakster Sanne Hijlkema. Onder haar begeleiding en regie zijn er twee indrukwekkende minidocumentaires gemaakt waarin Ariëtte Mens en Nynke Bouman, vertellen over hun zoektocht en ervaring tijdens en na kanker.

Bekijk het verhaal van Ariëtte

Bekijk het verhaal van Nynke

Zwart gat

Ariëtte viel na de medische behandelingen in een zwart gat dat al haar energie opvrat. Nynke vond na veel zoeken haar weg in het zorglandschap, maar ook dat heeft veel energie gekost.

Wat als Ariëtte en Nynke die energie in hun herstel hadden kunnen stoppen? Wat als er iemand voor ze klaar had gestaan om ze de weg te wijzen? Waren ze dan sneller weer fit geweest, hadden ze dan hun werk eerder kunnen hervatten of was uitval van werk dan voorkomen, waren hun hulpvragen dan eerder behandeld, in plaats van dat de problemen zich opstapelden, en hadden ze zich dan minder alleen gevoeld?

Ben je patiënt, woon je in West-Friesland en verdwaal je in het zorglandschap na de medische behandeling? Neem contact op, dan kijken we samen hoe je weer verder kunt.

Doorzorg ergotherapie werkt samen met verschillende partners en disciplines, om zo met elkaar te kunnen werken aan jouw doelen.

Heb jij ook een verhaal dat je met Doorzorg wil delen? Dat kan via deze enquête.