Leren om je leven weer op te bouwen

Als je na COVID-19 het leven weer moet oppakken, kan dat behoorlijk ingrijpend zijn. Waar moet je beginnen? Hoe geef je je leven structuur? Welke activiteiten ga je weer oppakken? En welke nog niet? En hoe kom je weer aan het werk? Activiteiten die voorheen weinig moeite kostten, vreten nu energie. Doorzorg helpt je om je leven weer op te bouwen.

Persoonlijk plan van aanpak

Elk begeleidingsproces start met een inventarisatie. Zijn er beperkingen? Wat kun je nog wel? En welke activiteiten zou je weer op willen pakken? We stellen doelen op in een persoonlijk plan van aanpak en dan gaan we aan de slag! Met praktische adviezen streven we ernaar om jouw zelfredzaamheid te vergroten en kwaliteit van leven op een positieve wijze te beïnvloeden. Zodat je door kunt en verder komt.

Opbouw in plaats van roofbouw

Misschien ben je minder mobiel, heb je pijnklachten of cognitieve problemen. Ergotherapie kan je helpen om oplossingen te vinden, zodat bepaalde activiteiten gemakkelijker gaan of überhaupt weer lukken. Denk aan hulpmiddelen of praktisch advies om handelingen op een andere manier uit te voeren. Bij voormalig COVID patiënten bestaat een groot deel van onze begeleiding uit het inzicht geven in de huidige energieverdeling: hoe ga je om met jouw verminderde energie? En hoe vind je voldoende energie om je leven weer stap voor stap op te bouwen? Want we willen opbouw, geen roofbouw.

Wordt Doorzorg vergoed?

COVID-19 herstelzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering, hier heb je wel een verwijzing voor nodig van je specialist of huisarts.

  • Iedereen heeft op dit moment recht op tien uur COVID-19 herstelzorg in de 1e 6 maanden van herstel.
  • Verlenging van 10 uur ergotherapie voor COVID-19 herstelzorg na 6 maanden is mogelijk. Hier heeft u dan opnieuw een verwijzing voor nodig van uw specialist of huisarts.
  • De verdere regels die gelden vanuit basisvergoeding van de ziektekostenverzekeraar bespreek ik graag met u bij het intakegesprek.
  • Ook bij COVID-19 herstelzorg betekent het wel dat je eerst het wettelijke eigen risicobedrag moet betalen.
  • Kan een afspraak niet doorgaan? Laat het ons 24 uur van tevoren weten, anders wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.

Wanneer het niet mogelijk of wenselijk is om te declareren via de zorgverzekering, dan kun je evengoed bij ons terecht voor een vast uurtarief. Als het gaat om werkhervatting, worden niet alle diensten van Doorzorg vergoed. Hiervoor kan, mogelijk in overleg met de werkgever, een specifieke offerte worden opgesteld.

Meer weten? Bekijk hier wat we doen