Leren om je leven weer op te bouwen

Als je na de diagnose kanker en de daaropvolgende intensieve medische behandeling het leven weer moet oppakken, kan dat behoorlijk ingrijpend zijn. Waar moet je beginnen? Hoe geef je je leven structuur? Welke activiteiten ga je weer oppakken? En welke nog niet? En hoe kom je weer aan het werk? Activiteiten die voorheen weinig moeite kostten, vreten nu energie. Doorzorg helpt je om je leven weer op te bouwen.

Persoonlijk plan van aanpak

Elk begeleidingsproces start met een inventarisatie. Zijn er beperkingen? Wat kun je nog wel? En welke activiteiten zou je weer op willen pakken? We stellen doelen op in een persoonlijk plan van aanpak en dan gaan we aan de slag! Met praktische adviezen streven we ernaar om jouw zelfredzaamheid te vergroten en kwaliteit van leven op een positieve wijze te beïnvloeden. Zodat je door kunt en verder komt. Vóór, tijdens en na de behandeling van kanker.

Opbouw in plaats van roofbouw

Misschien ben je minder mobiel, heb je pijnklachten of cognitieve problemen. Ergotherapie kan je helpen om oplossingen te vinden, zodat bepaalde activiteiten gemakkelijker gaan of überhaupt weer lukken. Denk aan hulpmiddelen of praktisch advies om handelingen op een andere manier uit te voeren. Bij voormalig kankerpatiënten bestaat tachtig procent van onze begeleiding uit energieverdeling: hoe vind je voldoende energie om je leven weer stap voor stap op te bouwen? Want we willen opbouw, geen roofbouw.

Wordt Doorzorg vergoed?

De huisarts, specialist of bedrijfsarts verwijst je door naar Doorzorg. Het is ook mogelijk om zonder verwijzing bij ons een afspraak te maken: we zijn direct toegankelijk gecertificeerd.

  • Iedereen heeft recht op tien uur ergotherapie vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar.
  • Dit betekent wel dat je eerst het wettelijke eigen risicobedrag moet betalen.
  • Ook mantelzorgers kunnen vanuit het basispakket gebruikmaken van ergotherapie.
  • In de aanvullende verzekering zijn soms extra uren ergotherapie opgenomen. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.
  • Kan een afspraak niet doorgaan? Laat het ons 24 uur van tevoren weten, anders wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.

Wanneer het niet mogelijk of wenselijk is om te declareren via de zorgverzekering, dan kun je evengoed bij ons terecht voor een vast uurtarief. Als het gaat om werkhervatting, worden niet alle diensten van Doorzorg vergoed. Hiervoor kan, mogelijk in overleg met de werkgever, een specifieke offerte worden opgesteld.

Meer weten? Bekijk hier wat we doen